Music Background Meaning Singing Instruments And Notes

"Tko pjeva, dvostruko moli" - Sv. Augustin

Duhovna glazba

Naši počeci

Rad naše udruge je od samih početaka prožet duhovnom glazbom. Duhovna glazba pruža mladima da svojim talentima(pjevanjem, sviranjem) prenose poruke mira, ljubavi i nade te tako svjedoče svoju vjeru.
Početak našeg djelovanja obilježen je koncertom duhovne glazbe na dan Velike Gospe kojeg su mladi održali u Bujama uz posebnu gošću poznatu pjevačicu Maju Tadić koja je nastupala po raznim festivalima duhovne glazbe.

Glazbene probe

Održavamo redovite glazbene probe pjevanja i sviranja jednom tjedno(petkom), ali po potrebi i više puta tjedno. 
Na probama uvježbavamo poznate duhovne pjesme modernog stila koji privlači mlade za animiranje sv. Misa, klanjanja, ali i ostalih koncerata i prigoda. Instrumenti koje sviramo su klavijatura, violina i udaraljke.

Nastupi

Kroz nastupe mladi prikazuju rezultat svog truda i rada na probama. Nastupili smo na mnogobrojnim koncertima, sv. Misama, klanjanjima, vjenčanjima i ostalim prigodama. Istaknuli bi nastup na festivalu duhovne glazbe “Duga” u Ludbregu, na kojem smo sudjelovali sa autorskom pjesmom “Pred tobom” i pjesmom “Zahvali” kao jedini predstavnici iz Istre 2011. godine. 
Organizirali smo i nastupili na dobrotvornom koncertu “Svi za jednoga, jedan za sve”,  koncertu “Vjera, ufanje i ljubav” 2012. godine, koncertu povodom naše 3. obljetnice postojanja 2013. godine. Odazvali smo se i dobrotvornom koncertu u Momjanu za pomoć obitelji čije je majka bila oboljela od raka 2014. godine. Nastupali smo i na Božićnim koncertima u našoj župi te smo surađivali i zajedno nastupili sa zborom mladih iz Petrovije. 
Sudjelovali smo na dobrotvornom koncertu koji se održao u Rijeci na Trsatu za potrebite obitelji. Među ostalim nastupima, pjevali smo i na otvorenju Božićnog Bujskog sajma, na koncertu duhovne glazbe povodom trodnevnice Sv. Servula i na mnogim drugim koncertima i raznim prigodama koje smo organizirali.

CD duhovne glazbe "Pred tobom"

Povodom naše 5. obljetnice,  snimili smo album duhovne glazbe “Pred tobom” koji sadrži obrade 12 pjesama duhovnog karaktera, od kojih je jedna naša autorska. Radi se o pjesmi „Pred tobom“ po kojoj i CD album dobio naziv. Album je nastao kako bi se zaokružio petogodišnji rad udruge s pjesmama koje smo izvodili. Mladi su sudjelovali u pripremi pjesama i snimanju vokala.
Pročitaj više

CD "Najljepše Božićne pjesme" s Ivanom Bottezarom

2016. godine, u suradnji s pjevačem Ivanom Bottezarom iz Vižinade snimljen je božićni CD album “Najljepše Božićne Pjesme, Le più belle canzoni di Natale” koji je nastao kao plod dugogodišnjeg prijateljstva i suradnje s pjevačem na raznim koncertima koje smo organizirali. CD se sastoji od 12 božićnih pjesama na hrvatskom, talijanskom i engleskom jeziku. 
Pročitaj više