"Ora et labora" - Sv. Benedikt

Organizacija koncerta

Organiziramo koncerte duhovne i svjetovne glazbe, različite tematike i ciljeva u koje uključujemo mlade da pomognu pri organizaciji, pripremi i nastupom. Priredili smo dobrotvorni koncert “Svi za jednog, jedan za sve” na kojem su bili uključeni i mnogobrojni mladi iz cijele Istre,  “Jedan korak naprijed” – dobrotvorni koncert duhovne glazbe, koncert “Vjera, ufanje i ljubav” koji se održao u crkvi Majke Milosrđe u Bujama na kojem su nastupili lokalni izvođači, zborovi i skupine.

Povodom naše 3. obljetnice organizirali smo koncert na trgu sv. Servula u Bujama na kojem smo nastupili s duhovnim pjesmama, a poseban gost bio je Željko Pervan.

Uslijedili su brojni koncerti iz kojih bi izdvojili povodom Međunarodnog dana obitelji, “Ljetna večer”  u atriju POU-a Buje, koncert povodom Majčinog dana, glazbeni koncert na kojem su nastupili gosti Alessandro Simonetto i Roberto Daris, poznati svjetski glazbenici iz Italije u izvedbi balkanske i romske narodne glazbe. Veliki interes izvođača i publike izazvala su 4 izdanja koncerta “Najljepše pjesme Splitskog festivala”.

Predstava "Žive jaslice"

“Žive jaslice” je jedan od naših najdražih projekata koji smo priredili 4 godine za redom od 2013. – 2016. U ovu predstavu bili su uključeni 30 mladih s područja Bujštine. Predstava se održavala u dva termina, poslije Božića i na blagdan Sveta Tri Kralja u kino dvorani POU-a Buje. Sastavljena je od plesnih pokreta i glume uz glazbenu podlogu s ciljem da se prikaže priča o Isusovom rođenju prema biblijskim spisima. Osmišljeno je 14 scena koje prikazuju publici život tog vremena. 

Cilj ovog projekta je uključiti mlade, potaknuti njihovu kreativnost u izradi scenografije, pripremi jedne takve predstave kroz učenje plesnih pokreta, glumačkih tekstova kroz 5 mjeseci. Predstava se izvodi na hrvatskom i talijanskom jeziku.