Spektakl “Najljepše pjesme Splitskog festivala” nastao je kao potreba naših građana za druženjem uz domaće poznate zabavne pjesme, a i da se predstave lokalni izvođači. Tim povodom odabrana je tema spektakla “Splitski festival” koji u sebi ima bogatu kolekciju pjesama hrvatskih izvođača prikupljenih kroz više od 50 godina održavanja. Spektakl je naišao na veliki odaziv izvođača i publike te su održana 4 izdanja.

31.0.2015. Udruga „Otvoreno Srce“ je pružila bujskoj publici još jednu predivnu večer koja će zasigurno dugo ostati u sjećanju svima koji su sudjelovali, organiziranjem koncerta posvećenog najljepšim pjesmama Splitskog festivala kojeg su na pozornici vodili Igor Opačak i Valentina Puž, članovi udruge. U prepunoj kinodvorani (otprilike 350 osoba) nastupili su mnogobrojni pjevači kao što su Ivan Bottezar koji je izveo pjesme Odvest ću te na vjenčanje i Majko stara, Erika Belle` sa pjesmom Maslačak, Gianluca Prelogar sa Proplakat će zora, Danilo Blaškić sa La musica di notte , Norma Acquavita sa Sunčane fontane, Igor Opačak sa Galeb i ja, Marko Mirosav sa Oprosti mi pape, Sanja Bosnić sa U prolazu, Lučana Uljenik sa Samo simpatija, duo Dante i Anita sa pjesmama Poljubi me s obje bande i More li, duo Alessandro Bratović i Kristina Malinarić sa Plovi mala barka, vokalna grupa Lipa iz Grožnjana sa Ako umrem prijatelji, klape Rožice sa Konoba i Da je meni s tobom kroz pasike te Kaštelanke sa Tvoja barka mala, grupa Evergreen iz ZT Momjan sa Nono moj dobri nono, klapa Castrum Veneris iz ZT Kaštel sa Maslina je neobrana, vokalna grupa iz ZT Nova Vas koji su izveli pjesme Moja Ane broji dane i Malinkonija, također i bujska grupa Giuliano & friends čiji član je bio i gradonačelnik grada Buja Edi Andreašić sa pjesmama Zar je voljeti grijeh i Maškare.

Na kraju večeri, svi sudionici ujedinili su se na pozornici i izveli su pjesmu Nima Splita do Splita koja je simbol Splitskog festivala. Publika je pokazivala svoju zahvalnost tijekom cijele večeri svojim brojnim aplauzima za svaku pjesmu, ali i također pratećim pjevanjem mnogih od njih. Cijenjene od strane publike bile su i dvije komične intervencije Luce Gratakaže(Sanja Bosnić) na tipičnom dalmatinskom naglasku. Ovo je bila večer koja je donijela dva sata opuštenosti i radosti čineći tako da se zaborave sve brige naše svakodnevice. Na kraju, gradonačelnik je zahvalio svim sudionicima, a posebno udruzi „Otvoreno Srce“ , organizatoru večeri. Scenografiju su izradili Ivica Ćošković, Jana Franković, Sanja Opačak, Dorotea Katić, Valentina i Erika Puž, ali i voditeljica udruge Erika Barnaba koja je tvorac i glavni organizator cijele večeri.

07.05.2016. Priredili smo 3. izdanje bujskog spektakla “Najljepše pjesme Splitskog festivala”.  Otvorenje spektakla obilježio je prikaz promotivnog videa u kojem su prikazane predivne karakteristike grada Splita uz pozadinsku himnu festivala “Nima Splita do Splita”. Na pozornici kino dvorane, nastupili su solisti Ivan Bottezar, Gianluca Prelogar, Marko Mirosav i Lucana Uljenik, između dueta Dante i Anite, te Eve Šimec i Erike Puž iz udruge “Otvoreno srce”. Odlični su bili i predstavnici Zajednica Talijana, grupa “Quei de mureto” iz ZT Buje i “Evergreen” ZT Momjan koji su stvorili ansambl zajedno sa grupom Wild Country Dancers iz udruge Liv, koji su zaintrigirali publiku još jednim plesom. Posljednji izvođač bio je Boris Vižintin – Vito, koji je izveo pjesmu “Doš’a vrag po svoje” s kojom je nastupio 1994. na pravom Splitskom festivalu sa grupom “Histri” u ulozi soliste i basiste, što je publiku ostavilo bez daha. Večer su vodili Jana Franković i Igor Opačak. Među brojnom publikom bili su gradonačelnik Buja Edi Andreašić i direktor Turističke zajednice grada Buja Valter Bassanese.

28.06.2015. Zbog velikog broja upita i želja mnogih izvođača da se ponovi večer najljepših pjesama Splitskog festivala, organizirali smo 2. izdanje ovog spektakla. Nastupili su već poznati gosti koji su gostovali i na prvom izdanju, među kojima ima i novih pjevača mladih talenata Bujštine, a to su Ivan Bottezar, Erika Belle`, Veronika Baldini, Eva Šimec, Erika Puž i Gianluca Prelogar; pjevači solisti Norma Acquavita i Luciana Uljenik; duo Dante i Anita, te vokalne skupine(klape) Lungomare sa Danilom Blaškićem, Castrum Veneris iz ZT Kaštel, Evergreen iz ZT Momjan i klapa Motovun.

Najveće ovacije publike dobila je klapa Motovun, od kojih su tražili i drugi bis. Odlični su bili i ostali sudionici koji su oduševili brojnu publiku. Zadovoljstvo predivnom večeri nije skrivao ni gradonačelnik grada Buja, gospodin Edi Andreašić koji je pohvalio organizaciju i izvođače, tvrdeći da se konačno atriju POU-a vratilo staro sjajilo kada su se takvim manifestacijama odazivali mnogi buježi u velikom broju.

31.03. Uspješno je završilo 4. izdanje spektakla Najljepše pjesme Splitskog festivala okupivši mnogobrojnu publiku predivnim spektaklom na koji su se odazvali brojni izvođači, profesionalci i amateri sa svojim interpretacijama melodičnih šansona sa Splitskog festivala. U divnoj atmosferi koja je zračila mirisima ljubavi i mora, na pozornici bujske kino dvorane, nastupili solisti Boris Vižintin – Vito, Giulio Codiglia, Danilo Blaškić, Ivan Bottezar, Gianluca Prelogar, Moreno Vidal, Norma Acquavita, Bruno Crevatin, Tea Černac i Sabrina Ritoša. Također, institucije Talijanske unije predstavili su grupa “Quei del mureto” iz ZT Buje, mješoviti zbor “Grisium” iz ZT Grožnjan, “Evergreen” iz ZT Momjan i etno-vokalna grupa “Nigrignanum” iz ZT Santa Domenica. Prvi put u Bujama nastupili su i duo Diana Bernobić Sirotić i Patrik Sirotić, koji su već poznati na teritoriju Istre i Slovenije. Publiku od 300 ljudi, raspjevala je klapa Kaštelanke s pjesmom “Kokolo”. Voditelji programa, Jana Franković i Igor Opačak, oduševili su publiku svojim šarmom i profesionalnošću. Prisutni su bili i gradonačelnik grada Buja, Edi Andeašić, dožupanica Istarske županije, Giussepina Rajko, pročelnica konzervatorskog odjela za Istarsku županiju, Lorella Limoncin Toth, direktor Turističke zajednice Buje, Valter Bassanese, načelnik općine Grožnjan, Claudio Štokovac i razni predsjednici zajednica talijana i lokalnih udruga. Uručena je i zahvalnica Studiju Triban od Larija Šaina, koji je bio zadužen za audio opremu i reflektore, a čiji su efekti podigli spektakl na razinu pravog splitskog festivala. Spektakl je završen uz druženje u atriju koji je bio ispunjen mnogim pohvalnim komentarima publike, ali i izvođača koji su se već najavili za sljedeće izdanje.