I ove godine održana je trodnevnica proslave sv. Servula, patrona župe i zaštitnika našeg grada Buja od 23. – 25.05. u crkvi Majke Milosrđa, dok je 26.05. u crkvi sv. Servula održana koncelebrirana sveta Misa s procesijom. Organizator proslave je župa sv. Servula – don Vladimir Brizić, župnik.

Prvi dan trodnevnice Misu je predvodio don Geremia Massa koji je na kraju blagoslovio i molio za bolesnike.

Na drugom danu trodnevnice, predstavljena je jedna od najvećih relikvija kršćanstva “Torinsko platno – Sindone” kroz čiju povijest i analizu nas je proveo don Antun Nižetić koji je i predvodio sv. Misu.

Treći dan trodnevnice započeo je sv. Misom koju je predvodio don Joel Catary, a završio je Euharistijskim klanjanjem koje su pjesmom animirali mladi naše udruge.

U nedjelju 26.05. završila je proslava sv. Servula s procesijom koja je krenula iz crkve Majke Milosrđe zaustavivši se na trgu radi molitve i blagoslova našega grada pred kipom sv. Servula. Procesija se nastavila prema crkvi sv. Servula gdje je služena svečana sveta Misa koju je predvodio don Luka Pranjić uz prisutnost župnika don Vladimira Brizića i bivšeg župnika don Mladena Milohanića.
Ovim putem zahvaljujemo se don Vladimiru na ponovno ukazanom povjerenju da animiramo pjesmom sva tri dana Mise trodnevnice i klanjanje.

Članci iz medija:

Porečko-pulska biskupijaGlas Istre

FOTO U Bujama održana prekrasna procesija u čast sv. Servula: Znate li tko je on bio?

San Servolo all’insegna dell’arte e della spiritualità

Buie, tre giorni di festa per il patrono San Servolo