Uspješno je završena još jedna akcija “Jedan obrok za svako dijete” 2019. s kojom se infomiralo i prikupljalo donacije za Marijine obroke na štandu tijekom zadnjeg dana održavanja fešte Dani grožđa od 16.00 – 20.00h. Održali smo i pripremni susret volontera za akciju na kojem smo pogledali filmove Dijete 31 i Generacija nade kako bi se što bolje upoznali s radom međunarodne organizacije Marijinih obroka

Službeno objavljujemo da je prikupljeno 1.937,70 kn donacija i da će time biti osigurano 16 učenika s toplim obrokom na mjestu obrazovanja svaki dan kroz cijelu školsku godinu!!!

Zahvaljujemo svima vama koji ste posjetili naš štand i pomogli svojim donacijama. Akciju smo proveli u suradnji s udrugom Marijini obroci iz Zagreba koji su dio međunarodne organizacije Mary’s meals koja pruža djeci jedan dnevni obrok na mjestu obrazovanja te se time privlači kronično siromašnu djecu u učionice, gdje dobivaju osnovno obrazovanje koje im otvara vrata za bijeg iz siromaštva.

Od siječnja 2019. godine Marijini obroci svakog dana u školi hrane 1.504.471 djece u 18 različitih zemalja, diljem Afrike, Azije, Južne Amerike i Kariba. Zahvaljujući hrvatskim podupirateljima otvoreno je 15 školskih kuhinja: 4 u Malaviju, 1 u Ekvadoru, 4 u Beninu i 6 u Liberiji. Marijini obroci Hrvatska prehranjuju više od 11.500 djece svaki dan na mjestu obrazovanja.

Hvala još jednom svima koji ste omogućili dnevni topli obrok potrebitoj djeci i ako još netko želi pomoći, može posjetiti web stranicu www.marysmeals.hr gdje može saznati više o tome kako donirati.

Si e’ conclusa con successo la propaganda d’informazione e raccolta di fondi per Mary’s meals avvenuta domenica pomeriggio in occasione della Festa dell’uva. Con 1.937,70 kn raccolte ben 16 bambini avranno un’alimentazione adeguata durante le ore scolastiche per 1 anno intero. Ringraziamo tutti coloro che ci hanno fatto visita e contribuito con una donazione.

Categories: Volonterske akcije